لزوم تشکیل حکومت از نگاه هیچ اندیشمندی پوشیده نیست. رشد و آگاهی و حضور همیشگی مردم را نمی توان در به وجود آمدن هر انقلابی نادیده گرفت. اصلی که در حکومت جهانی حضرت نیز محقق است.
همه ی افراد تا حدی نسبت به خود شناخت دارند. شناختی نسبت به توانایی ها، استعدادها، علایق و ... . اما در این میان بعضی ها شناخت بیشتری نسبت به خود دارند و همین مساله باعث می شود که بتوانند در کارهایشان به موفقیت های بیشتری دست پیدا کنند. آن چیزی که باعث این موفقیت می شود اعتماد به نفس است.
امّ سلمة می گوید: «هرگاه فاطمه (سلام الله علیها) خدمت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) می رسید، حضرت پیامبر (صلی الله علیه و آله) به پا بر می خواست و دخترش را می بوسید و به او خوش آمد می گفت و دستش را می گرفت و در جای خود می نشاند. راز خود را با او در میان می گذاشت و در انجام کارها با او مشورت می کرد».
کسی که پیوسته بر سجاده است و دستانش به دعاست اما مروت و صفا را تجربه نکرده و عاطفه و عشق و احساس را تمرین نمی کند، همچون باغبانی است که خرمن خرمن پوست در آغوش خاک می نهد غافل از آنکه حتی یکی کارگر نشده، و از خاک سر بلند نمی کند!
دوران پس از رحلت رسول مکرم اسلام صلی الله علیه و آله دورانی بود که دستور منع کتابت حدیث ایشان به جهت به فراموشی سپرده نشدن قرآن کریم!! از جانب خلفای نخستین! صادر شد.
سوالی که دغدغه منجی باوران در طول دوران غیبت بوده که گاهی عدم پاسخ صحیح به این سوال اصل اعتقاد به ظهور را دستخوش آسیب کرده این بوده که آیا منجی باوران در انتظار نشانه ها بنشینند تا شرایط آن آماده شود و یا شرایط را بدست خود آماده کنند . شناخت صحیح از دین و امام زمان اروحنا له الفداه و اهداف او در تشکیل حکومت عدل میتواند مارا تا حد زیادی به جواب این دغدغه ذهنی نزدیک کند و فرهنگ سازی که بواسطه این شناخت انجام میشود باعث تحقق هرچه سریعتر شرایط و زمینه های ظهور می باشد .