حضرت آیت الله حاج سید محمد موسوی(دامت توفیقاته)
با سلام
احتراما خواهشمند است پاسخ دهید به علت داشتن سرطان روده مقعدم را برداشتهاند و روده را از بغل شکم بیرون آوردهاند. بر روى شکمم کیسهاى چسبدار تعبیه مىکنم که عمل دفع در داخل آن انجام مىپذیرد. من هیچگونه کنترلى بر روده ندارم، حال تکلیف من نسبت به موارد زیر چگونه است:
س1: آیا با این کیسه نجس مىتوانم نماز بخوانم و در مسجد حاضر گردم و نماز جماعت بخوانم؟
س2: در هنگام نماز به علت خم و راست شدن، روده بیشتر فعالیت داشته و مواد بیشترى از من دفع مىگردد، تکلیفم چیست؟
س3: اگر در مسجد باشم و وضوخانه دور باشد و نتوانم تجدید وضو نمایم یا مورد سؤال واقع شوم تکلیفم چیست؟
س4: آیا با این کیسه مىتوانم در مکانهاى مقدس مثل حرم پیغمبر (صلى الله علیه وآله) یا خانه کعبه یا حرمهاى شریف امامان(علیهم السلام) وارد شوم؟
س5: آیا با این کیسه مىتوانم غسل نمایم یا باید غسل ارتماسى نمایم؟
جواب :
بسمه تعالی
1- در صورتی که کیسه سبب نجاست مسجد نشود حضور در مسجد بلامانع است.
2- دفع موادّ بیشتر مشکلی ایجاد نمی کند.
3- نماز بدون وضو باطل است، البته برای شما همان وضوی اوّل کافی است و تجدید وضو لازم نیست، مگر اینکه وضوی شما به جهت دیگری مثل خروج بول و خواب باطل شود.
4- ورود شما به اماکن مقدسه جایز است، ولی باید مراقب باشید اماکن مقدسه نجس نشود.
5- می توانید غسل ترتیبی یا ارتماسی انجام دهید.
نظر مراجع عظام در ادامه مطلب
سلام میخواستم بدانم کسی که باید برای همیشه از کیسه کلوستومی(کیسه مدفوع)در روی بدن خوداستفاده کند حکم شرکت در نماز جماعت ویازیارت ویاخانه خدا چیست؟
همراه داشتن کیسه بول یا مدفوع برای شخص مریض در نماز جماعت، زیارت و طواف بیت الله الحرام اشکال ندارد؛ ولی لازم است آن شخص به وظیفه کسی که دچار مرض خود ادراری و مدفوعی می باشد عمل نماید.
از این رو وظیفه شخص یادشده این است اگر می تواند در فرصتی نماز را بخواند یا طواف را انجام دهد که مدفوع از او خارج نمی شود، همان زمان انجام دهد، ولی اگر نمی تواند اگر ممکن است هر گاه مدفوع از او خارج شد وضو بگیرد و اگر این کار هم ممکن نیست اکتفا به یک وضو برای نماز و یک وضو برای طواف کافی است.(1)
اما در جماعت اگر از خانه تا مسجد نمی تواند خود را نگهدارد لازم است در مسجد تجدید وضو نماید و اگر محلی برای تجدید وضو ندارد باید نماز را در خانه اش بخواند.(2)
پی نوشت:
1. امام خمینی، مناسک حج، مسأله 604، 605؛ استفتائات، ج1، ص459، سوال 78، 79.
2. سوال از دفتر آیت الله خامنه ای(شماره تلفن: 7743232-0251).
آیت الله سیستانی : نیازی به تعویض کیسه ها نیست.
آیت الله وحید خراسانی : موارد آن مختلف باید به صورت شفاهی در این رابطه صحبت نماییم تا حکم دقیق مساله بیان شود 02517740611 داخلی 123
- تاریخ نشر: يكشنبه / ۸ شهریور ۱۳۹۴