|مؤسسه تخصصی آل یاسین|

emailآخرین رویدادها:  
  • آثـار ماندگـار 6
  • آثـار ماندگـار 5
  • رونمایی از کتاب شهیده ولایت
  • آثـار ماندگــار 4
  • آثـار ماندگــار 3
  • آثـار ماندگــار 2
  • اســوه تاریخ
  • آثـار ماندگـــار 1
adsپیوندها
امام خمینی
امام خامنه ای
archiveبایگانی
random-hadisحدیث تصادفی
سخنی از بهشت
adsاعلانـات

با چه کسی همنشین شویم؟

بازدید : ۴۶۸ بار
دسته بندی : قران ,

همنشین
اسلام به عنوان جامع ترین نسخه سبک زندگی که مسیر آدمی را به حیات طیبه ختم می کند، درباره همنشین توصیه هایی دارد که بکارگیری آنها می تواند راهگشای آدمی و یاور او در رسیدن به مقصد کمال و سعادت باشد.


بنابر آموزه های دینی روایی همنشین از اثرگذارترین عوامل در زندگی انسان به ویزه از منظر هدایت یا انحراف او است. لذا اسلام به عنوان جامع ترین نسخه سبک زندگی که مسیر آدمی را به حیات طیبه ختم می کند، در این باره توصیه هایی دارد که بکارگیری آنها می تواند راهگشای آدمی و یاور او در رسیدن به مقصد کمال و سعادت باشد.

چنان که امیرالمومنین امام علی(ع) می فرمایند: «همنشین خوب، نعمت است و همنشین بد، مصیبت.»(1)

با چه کسی همنشین شویم؟

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله می فرمایند: «حواریان عیسى علیه السلام عرض کردند: یا روح اللّه! پس با چه کسى همنشین شویم؟ فرمود: «با آن که دیدارش شما را به یاد خدا اندازد و گفتارش بر دانش شما بیفزاید و کردارش شما را به آخرت ترغیب کند.»(2)

و نیز از ایشان است که فرمودند: «مسکین وار باشید و مسکینان را دوست بدارید و با آنان بنشینید و کمکشان کنید. از همنشینى با توانگران دورى ورزید و بر آنان رحم و دلسوزى کنید و از اموالشان چشم برگیرید.»(3)

امیرالمومنین امام علی(ع) درباره همنشینی که انسان باید انتخاب کند، می فرمایند: «با پاکدامنان و فرزانگان بنشین و با آنان زیاد بحث و گفت وگو کن؛ زیرا اگر نادان باشى، تو را علم مى آموزند و اگر دانا باشى، بر دانشت افزوده مى شود.»(4)

حق همنشین

امام زین العابدین علیه السلام می فرمایند: «حقّ همنشین تو آن است که: با او نرمخو و مهربان باشى، در هنگام گفتگو با او به انصاف رفتار کنى، جز با اجازه او از جاى خود بلند نشوى، اگر در کنار تو نشست بتواند بدون اجازه تو برخیزد و برود، لغزش هایش را فراموش کنى، خوبی هایش را به یاد داشته باشى و جز خیر و خوبى به او نگویى.»(5)

از کدام همنشین دوری کنیم؟

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله می فرمایند: «همنشینى با سه کس دل را مى میراند: همنشینى با فرومایگان، گفتگو با زنان، و نشستن با توانگران.»(6)

و از امیرمومنان امام علی(ع) است که فرمودند: «همنشینى با هوسرانان باعث از یاد رفتن ایمان و حاضر شدن شیطان است.»(7)

و از امام صادق(ع) است که: «از همنشینى با شهریاران و دنیاپرستان بپرهیزید که این کار دین شما را مى برد و نفاق و دورویى مى آورد و این دردى سخت و بى درمان است، نیز سنگدلى به بار مى آورد و فروتنى را مى زداید، با مردمان همتاى خود و افراد متوسط [جامعه] همنشینى کنید که کانهاى جواهر را در میان آنها مى یابید.»(۸)

پی نوشت:
1-غرر الحکم: 4719 ـ 4720؛
2-تحف العقول: 44؛
3- تنبیه الخواطر: ج2، ص120؛
4-غرر الحکم : 4783؛
5-مرآة العقول: 25/100/8)؛
6-الخصال: 87/20؛
7-نهج البلاغة: الخطبة 86؛
8-میزان الحکمه، ج2، ص 223


منبع : خبرگزاری شبستان

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • تاریخ نشر: پنجشنبه / ۱۲ مهر ۱۳۹۷

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

پشتیبانی