|مؤسسه تخصصی آل یاسین|

emailآخرین رویدادها:  
  • آثـار ماندگـار 6
  • آثـار ماندگـار 5
  • رونمایی از کتاب شهیده ولایت
  • آثـار ماندگــار 4
  • آثـار ماندگــار 3
  • آثـار ماندگــار 2
  • اســوه تاریخ
  • آثـار ماندگـــار 1
adsپیوندها
امام خمینی
امام خامنه ای
archiveبایگانی
random-hadisحدیث تصادفی
سخنی از بهشت
adsاعلانـات

تفسیر فاتحة الکتاب

بازدید : ۷۶۲ بار
دسته بندی : قران ,

 

«تفسیر فاتحة الکتاب»، ترجمه

ا

فارسى کتابى با همین عنوان، اثر علامه عبدالحسین امینى نجفى است که به قلم قدرت الله حسینى شاهمرادى، به فارسى روان ترجمه شده است.

 

 مقدمه اى از مترجم، بر ابتداى کتاب افزوده گردیده که در آن، نکاتى پیرامون کتاب و نویسنده آن، بیان شده است مترجم بر این باور است که بهترین نوشته، آن است که با زبان معمول و مصطلح روز مردم، حرف بزند تا هماهنگى و تبادل افکار، به آسانى انجام گیرد و لذا در این ترجمه، سعى کرده که از عبارات و کلمات غیر مستعمل، پرهیز شود، به ویژه اصطلاحات نامأنوس و لغات بیگانه.
 در خلال این تفسیر، مطالب و نکات قابل بحث، تا حدودى فراوان است، اما مترجم، فقط به شرح و بیان چند مورد مهم پرداخته است. مخصوصا تصمیم گرفته است که اجمالا، مباحثى پیرامون سه موضوع مهم این تفسیر، به آخر کتاب بیفزاید؛ مباحثى که بین دانشمندان، متکلمین و حکما، از صدر اسلام تاکنون، مورد اختلاف بوده است. این سه موضوع، عبارتند از: تفسیر امام عسکرى( علیه السلام)، کتاب فقه الرضا( علیه السلام) و مشیت ازلى و حادث. فهرست هاى عمومى کتاب، که عبارتند از فهرست: موضوعى؛ آیات؛ اعلام مذکور در متن، به همراه فهرست منابع مورد استفاده نویسنده، در انتهاى آن آمده است.
 پاورقى ها توسط مترجم نوشته شده و در آنها علاوه بر ذکر منابع و توضیح برخى از کلمات، نص آیات و روایاتى که در متن، ترجمه آن ها آمده ذکر شده است.
حضرت علامه امینى، یکى از مجاهدان نستوه و عالمان عامل و مفاخر شیعه است که در کارنامه درخشان خود جهاد علمى مستمرى دارد. وى در تمام عمر بابرکت خویش از تلاش و کوشش بازنایستاد؛ چهل سال از عمر شریف خود را صرف کرد و ده هزار کتاب را دید تا توانست موسوعه عظیم« الغدیر» را به رشته تحریر درآورد و انصافا خدمت شایانى به ساحت مقدس اهل بیت( علیهم السلام) و مکتب تشیع بنماید.
 در بدو امر به نظر مى رسد این کتاب فقط واقعه« غدیر خم» را بررسى کرده است، اما در واقع این موسوعه بابرکت، واقعه « غدیر خم» را به عنوان نقطه آغازین امامت و ولایت مطرح نموده و سپس به دفع شبهات این واقعه پرداخته است و در نهایت، همه مباحث کلیدى تاریخ صدر اسلام را که در مسئله امامت و ولایت نقش داشته است، مورد بررسى قرار داده است؛ حتى صلح امام حسن و قیام امام حسین(علیه السلام) نیز در این کتاب بررسى شده است، تا چه رسد به حوادث زمان خلفاى سه گانه و زمان خود امیرالمؤمنین(علیه السلام).

ولادت و خاندان امینی

 شیخ عبدالحسین، فرزند شیخ احمد، فرزند شیخ نجف قلى( امین الشرع)، فرزند شیخ عبدالله( سرمست)، در سال 1320 ق، در تبریز به دنیا آمد.
 جد ایشان، شیخ نجف قلى، ملقب به « امین الشرع»، در سال 1257 ق، در روستاى« سردها» از توابع شهرستان« سراب» زاده شد، سپس به تبریز مهاجرت نمود و از علماى بنام آنجا گردید. وى در سال 1340 ق، به رحمت ایزدى پیوست و جنازه اش به وادى السلام منتقل شد.
 پدر ایشان، مرحوم شیخ احمد امینى، در سال 1287 ق، به دنیا آمد و در سال 1304 ق، تحصیلات حوزوى را نزد علماى بنام تبریز آغاز نمود و عالمى مقبول و مشهور گردید و امامت جماعت یکى از مساجد آن دیار را عهده دار شد. وى در سال 1360 ق، براى زیارت، به نجف اشرف مشرف گردید و مورد استقبال علماى آنجا قرار گرفت. سرانجام در سال 1370 ق، در همان خاک پاک، جان به جان آفرین تسلیم کرد.

علامه مجاهد، تحصیلات ابتدایى را نزد والد عالمش آغاز نمود، سپس راهى مدرسه طالبیه تبریز شد و نزد اساتید فن به تحصیل علم پرداخت و دروس سطح را در آنجا فراگرفت، آن گاه راهى نجف اشرف شد و در درس خارج علماى نجف حاضر گردید.

تحصیلات

 علامه مجاهد، تحصیلات ابتدایى را نزد والد عالمش آغاز نمود، سپس راهى مدرسه طالبیه تبریز شد و نزد اساتید فن به تحصیل علم پرداخت و دروس سطح را در آنجا فراگرفت، آن گاه راهى نجف اشرف شد و در درس خارج علماى نجف حاضر گردید.
 ایشان پس از تکمیل مبانى، به تبریز بازگشت و ضمن تبلیغ و تحقیق، به تألیف کتاب« تفسیر فاتحة الکتاب» پرداخت، اما شوق به نجف، مانع بقاى ایشان در تبریز شد؛ سرانجام شهر مقدس نجف اشرف را جهت توطن دائمى انتخاب نمود و در آنجا مشغول خدمت علمى به آستان امیرالمؤمنین( علیه السلام) گردید.

مسافرت هاى علمى

 پس از سال 1364 ق، که مجلدات اولیه کتاب شریف« الغدیر» منتشر گردید، شخصیت علامه امینى کاملا جهانى شد؛ حتى شیخ دحدوح امام جمعه حلب هم بر این کتاب تقریظ زد و مستبصر شد و از اطراف و اکناف ایشان را جهت سخنرانى دعوت نمودند.
 لذا مسافرت هاى علمى ایشان که اجابت این دعوت ها بود، در مرحله اول براى یافتن مآخذ بیشتر جهت« الغدیر» بود و در مرحله دوم به نوعى ترویج و معرفى آن محسوب مى شد.


منبع:
1- سایت الغدیر
2- تفسیر سوره فاتحه الکتاب اثر علامه امینی

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • تاریخ نشر: سه شنبه / ۱۳ مهر ۱۳۹۵

تبریز

تفسیر

علامه

مدرسه

مسافرت

کتاب

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

پشتیبانی