|مؤسسه تخصصی آل یاسین|

emailآخرین رویدادها:  
  • آثـار ماندگـار 6
  • آثـار ماندگـار 5
  • رونمایی از کتاب شهیده ولایت
  • آثـار ماندگــار 4
  • آثـار ماندگــار 3
  • آثـار ماندگــار 2
  • اســوه تاریخ
  • آثـار ماندگـــار 1
adsپیوندها
امام خمینی
امام خامنه ای
archiveبایگانی
random-hadisحدیث تصادفی
سخنی از بهشت
adsاعلانـات

حضرت آیت الله حاج سید محمد موسوی(دامت توفیقاته)

با سلام

سئوال:

آیا مى‌توان عمداً کارى کرد که وظیفه، وضو و غسل جبیره شود مانند کاشت ناخن یا جراحى بینى که صرفاً به خاطر زیبایى انجام مى‌گیرد و ضرورتى ندارد؟ اگر جایز نیست، افرادى که داراى شغل‌هایى هستند که سبب ایجاد مانع مى‌شود و برطرف کردن آن برایشان مشقت دارد آیا در صورت امکان تغییر شغل، وظیفه دارند که آن را تغییر دهند؟ (مانند نقاش‌ها که گاهى پشت بدنشان هم رنگى مى‌شود و باید کسى این مانع را برایشان برطرف کند و یا رنگ بگونه‌اى است که به راحتى برطرف نمى‌شود.).

جواب:

بسمه تعالی

کاشت ناخن و جراحی بینی و امثال آن که به انگیزه زیبایی انجام می گیرد اگر موجب ضرر رساندن به بدن نباشد جایز است. همچنین است شغلهایی که به انگیزه ارتزاق انتخاب می شود و سبب ایجاد مانع برای وضو و غسل کامل می شود، ولی باید مانع برطرف شود و در صورتی که برطرف کردن مانع مشقّت و سختی فراوان داشته باشد، وضو و غسل با همان مانع کفایت می کند.

نظر مراجع عظام در ادامه مطلب

آیا می توان از روی عمد و بدون ضرورت و تنها برای زیبایی مانعی در اعضای وضو ایجاد کرد و به این وسیله وضو یا غسل را از حالت عادی خارج و به جبیره ای تبدیل کرد؟

پاسخ: تا ضرورتی مانند گچ گرفتن دست شکسته یا باند پیچی زخم در کار نباشد نمی توان مانعی در اعضای وضو یا غسل ایجاد کرد و به آن بهانه وضو یا غسل را جبیره ای کرد. قصد آرایش هم نمی تواند مجوّز چنان کاری شود. بنابراین اگر کسی برای زیبایی از لاک یا ناخن مصنوعی استفاده کرد باید برای وضو یا غسل آن را برطرف کند وگرنه وضو و غسل او باطل خواهد بود.

آنچه در پاسخ به دو سوال فوق بیان کردیم برگرفته از فتاواهایی است که در ادامه می آید:

سؤال از حضرت آیت الله سیستانی: برخی خانم ها ناخن هایشان را به قصد آرایش از حد طبیعی بلندتر می کنند و چون گاهی اوقات آنها شکسته می شوند، پزشکان روکشی تجویز می کنند که تا مدتی از روز روی ناخن ها می ماند و با علم به این که آن روکش و یا لاک و مانکور مانع از رسیدن آب به هنگام غسل و وضو به ناخن هاست آیا استفاده خانم ها از چنان روکش، لاک و یا مانکور جایز است و وضو و غسل با آن چطور است؟

جواب: غسل و وضو با چنان چیزی که مانع از وصول آب می شود صحیح نیست و ناگزیر باید آنها را برای انجام غسل و وضوی صحیح زایل پاک کرد و قصد آرایش، مجوّز چنان کاری نمی شود.

سوال از مقام معظم رهبری: آیا مى‌توان عمداً کارى کرد که وظیفه، وضو و غسل جبیره شود مانند کاشت ناخن یا جراحى بینى که صرفاً به خاطر زیبایى انجام مى‌گیرد و ضرورتى ندارد؟

جواب: ایجاد مانعى که موجب تبدّل وظیفه وضو و غسل به وضو و غسل جبیره‌اى مى‌شود، چنانچه در غیر وقت نماز باشد، مانع ندارد ولى در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به ایجاد مانع نماید.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • تاریخ نشر: پنجشنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۴

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

پشتیبانی