|مؤسسه تخصصی آل یاسین|

emailآخرین رویدادها:  
  • آثـار ماندگـار 6
  • آثـار ماندگـار 5
  • رونمایی از کتاب شهیده ولایت
  • آثـار ماندگــار 4
  • آثـار ماندگــار 3
  • آثـار ماندگــار 2
  • اســوه تاریخ
  • آثـار ماندگـــار 1
adsپیوندها
امام خمینی
امام خامنه ای
archiveبایگانی
random-hadisحدیث تصادفی
سخنی از بهشت
adsاعلانـات

قابل توجه کسانی که زیاد گناه می کنند!!

بازدید : ۷۹۸ بار
دسته بندی : تهذیب ,


هر گناهی پلی است به سوی گناه دیگر، خوب می دانیم که اگر یک دروغ بگوییم برای پنهان کردن آن باید چندین دروغ دیگر هم بگوییم، و حتی ممکن است  قسم دروغ هم بخوریم و این زنجیره ادامه دارد، تا به خودمان بیاییم ،‌می بینیم مجموعه ای از گناهان جمع کرده ایم، برای پنهان کردن یک دروغ به ظاهر کوچک.


اگر طبق دستور ائمه علیهم السلام ، ما مرتبا مراقبه داشته باشیم و در پایان هر روز اعمالمان را خودمان قضاوت کنیم ، می بینیم که در طول روز گناهان بسیاری مرتکب می شویم.

ممکن است بارها و بارها توبه کرده باشیم با مراقبت سعی کرده ایم دیگر اشتباهاتمان را تکرار نکنیم، اما باز در این مبارزه شکست خورده ایم، باز به خود می آییم می بینیم یک روز دیگر گذشت و ما چقدر غیبت کرده ایم، دروغ های ریز و درشت گفته ایم، در برخورد با نامحرم مواظب نبوده ایم ، نمازمان را به گونه ای شایسته نخوانده ایم و ....

این تنوع گناهان و توبه های شکسته ، ممکن است حسابی روحیه ما را به هم بریزد که خوب بودن و گناه نکردن ممکن نیست.

در این میان خداوند مهربان ، با فضل و رحمت بی انتهایش ما را خطاب قرار می دهد و می فرماید: «بگو: اى بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده‌‏اید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را می‌آمرزد؛ زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است».( زمر، 53)

گناه و معصیت، مانند لجن زار متعفنی است که انسان، هر چه بیشتر در آن فرو می رود، خود را به نابودی نزدیک می کند، اما توبه و تصمیم جدی انسان به ترک گناه حرکت به سوی نجات و خود یک پیروزی بزرگ است که درهای رحمت الهی را به روی انسان می گشاید. کسی که به این مرحله (توبه) رسیده به پیروزی بزرگی دست یافته است، و باید سعی کند انگیزه خود را برای مبارزه با گناه، قوی تر نماید، و برای همیشه این حالت را در خود حفظ کند.

نکته بسیار مهم در این راه، استعانت از لطف و عنایتی است که خداوند نسبت به توبه کنندگان دارد؛ زیرا توبه واقعی همه مبغوضیت های گناه و عقوبات اخروی و آثار منفی آنرا در پیشگاه خداوند از بین می برد.

 

گناه و معصیت، مانند لجن زار متعفنی است که انسان، هر چه بیشتر در آن فرو می رود، خود را به نابودی نزدیک می کند، اما توبه و تصمیم جدی انسان به ترک گناه حرکت به سوی نجات و خود یک پیروزی بزرگ است که درهای رحمت الهی را به روی انسان می گشاید

توبه درمان درد گناه

بعد از انجام گناه، خداوند به کسانی که پشیمان می شوند و به فکر اصلاح و جبران می باشند وعده آمرزش و حتی پذیرش بیش از گذشته می دهد. تا آدمی با امیدواری به رحمت بی پایان خدا هر چه سریع تر و پایدارتر به راستی و درستی گرایش پیدا کند.

و پیامبرش فرمود: «التائب من الذنب کمن لا ذنب له؛ توبه کننده از گناه همانند کسی است که گناهی نکرده است» (بحار ج 2 ص 154) 
  این ایام فرصت مناسبی است برای توبه کردن ، چرا که ماه  بارش رحمت های خداوند است ، و ما مهمان خداوند متعال هستیم .

امام زین العابدین(علیه السلام) در دعای ابوحمزه (دعای بسیار شیرین و جالب سحر) عرض می‏کند:
«فلو اطلع الیوم علی ذنبی غیرک ما فعلته و لو خفت تعجیل العقوبة لا جتنبته لا لأنک أهون الناظرین الی و أخف المطلعین علی بل لأنک یا رب خیر الساترین و احکم الحاکمین و أکرم الأکرمین ستار العیوب غفار الذنوب علام الغیوت تستر الذنب بکرمک و توخر العقوبة بحلمک فلک الحمد علی حلمک بعد علمک و علی عفوک بعد قدرتک» ؛
خدایا! اگر کسی غیر از تو بر گناه و انحراف من با خبر می‏شد، آن را انجام نمی‏دادم و اگر تعجیل عقوبت گناهم می‏ترسیدم، باز هم از آن اجتناب می‏نمودم. خدایا! این امر به خاطر این نیست که تو از همه کسانی که ناظر به من هستند، کم ارزش‏تری یا آن که آگاهی تو از همه بر من کمتر است؛ بلکه آنچه به من جرأت داده، این است که تو ای پروردگار از همه سر پوش‏تری و از همه کریم‏تر و جوان مردتری؛ ستارالعیوبی، غفار الذبوبی، علام الغیوبی به بزرگواری خود گناه مرا مخفی نگه می‏داری و کیفرم را به تأخیر می‏اندازی، چون بردباری.

خدایا! سپاس تو را باید به جا آورد، که بر گناهم آگاهی و بردباری می‏کنی. قدرت و توانایی و کیفر داری و باز هم گذشت می‏کنی.(اوصاف روزه داران شرح - خطبه شعبانیه پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم))

اگر از طرف خدا توبه پذیرفته نمی‏شد و گناه کار، امید به عفو و بخشش نداشت و به مجرد این که انسان مرتکب معصیت و نافرمانی می‏شد، می‏دانست که کیفر می‏شود و عذاب می‏بیند و به جهنم می‏رود و در هیچ صورت و تحت هیچ شرایطی از او گذشت نخواهد شد، مسلماً به گناه جری می‏شد و هر روز گناهان بیشتری انجام می‏داد تا آن جائیکه برای گناهانش حد و مرزی مشخص نمی‏شد.اما خداوند متعا فرصت دوباره به ما می دهد ، تا اگر خطا کردیم بازگردیم و دوباره بندگی کنیم و انسان باشیم.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • تاریخ نشر: شنبه / ۳۰ خرداد ۱۳۹۴

آخرت

آمرزش

توبه

خداوند

دنیا

معصیت

گناه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

پشتیبانی